Het Jihad-debat – De dag erna

Ik weet niet hoe het u verging, maar ik had een dag nodig om hetgeen plaatsvond, of beter wat er niet heeft plaatsgevonden, tijdens het ‘jihad-debat’ te laten bezinken. Laat maar zeggen dat ik er nogal diep beduusd van was.

In mijn optiek ziet niet alleen Nederland maar ook het gehele westen zich geconfronteerd met een existentiële bedreiging. Een bedreiging die zich in meer dan één of enkele opzichten laat vergelijken en overeenkomsten vertoond met de opkomst van het nazisme gedurende de jaren ’30 van de vorige eeuw. In menig opzicht is de opkomst van het islamofascisme, bij gebrek aan en beter woord, nog dringender dan gedurende genoemde periode in de vorige eeuw.

Het nazisme manifesteerde zich voornamelijk buiten onze landsgrenzen. De bedreiging kwam van buitenaf en dat is ook de voornaamste reden dat Europa niet voorbereid was op de agressieve expansiedrift van de Duitsers. Er was een bezettingsoorlog voor nodig om Nederland onder heerschappij te plaatsen van de nazi’s. Het was een ieder op het moment dat de bezetting zich voltrok, en de Duitse legereenheden ostentatief door onze straten marcheerde en tanks en andere militaire voertuigen door onze straten denderden, ook duidelijk dat Nederland bezet was door naburige natie met een vijandige ideologie. De daden en misdaden van de Duitser werden ook herkent als vijandig en vrijheidsbenemend.

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: